Leke Tedavisi

Sahip olabileceğimiz pek çok leke türü var. Güneş lekesi, hamilelik lekeleri, doğum lekesi, çiller ve yaşlılık lekeleri örnek olarak sayılabilir. Bunların her biri için tedavi yaklaşımı farklıdır.

Leke hastası bize geldiğinde öncelikle kullandığı başka ilaçlar (doğum kontrol hapı vb.) ve aldığı tedaviler açısından sorguluyoruz. Bunun yanında derinin pigmentasyon özellikleri, derinin rengi ve hastanın yaşı da tedavi seçimini etkileyebiliyor.

Leke tedavileri bilgi kirliliğinin en fazla olduğu konulardan birisidir ve leke ile ilgili piyasada pek çok krem ve yöntem bulabilirsiniz.
Leke tedavisinde leke tipinin ve şiddetinin belirlenmesinin ardından evde kullanılan tedaviler, profesyonel leke açıcı peeling uygulamaları, gece maskesi adı ile de bilinen enzimatik peelingler, dermapen ve lazer/ışık sistemleri kullanılabilir.

Ben hastalarıma genellikle evde kullanılan tedavilerle birlikte klinikte uyguladığım peeling veya leke açıcı mezoterapileri kombine ediyorum. Bazen, özellikle zeminde damarlanmaların eşlik ettiği hastalarıma ışık ve lazer sistemlerini de ekleyebiliyorum.

Yorum Yaz

İsim
E-posta
Yorum

Translate »
Canlı Destek
WhatsApp
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?